Sunday, November 5, 2017

Bandcoaching Eindhoven en omgeving

Ik ben weer begonnen met bandcoaching! Ik heb dat jaren geleden regematig gedaan en heb daar altijd veel plezier aan gehad. Toen werd het te druk met priv├ę-lessen en met andere projecten, maar nu wil ik weer meer tijd maken voor het coachen van zowel beginnende bands als ook van bands met ervaring.

Het is belangrijk om te realiseren dat een paar goede muzikanten bij elkaar nog lang geen goede band zijn. Daar is veel meer voor nodig. En daar wil ik jullie graag mee helpen door objectieve feedback en constructieve kritiek.

Mijn bandcoaching gebeurt in de repetitieruimte van de band, waar we onder meer naar de volgende punten kijken:

  • timing en groove
  • dynamiek
  • arrangement
  • samenspel
  • performance
  • sound
  • songwriting

Ik verzin dan vaak passende oefeningen die niet alleen bestaan uit het (goed) spelen van het repertoire, maar die specifiek gericht zijn op de uitdagingen van de band. Meestal gaat het daar om ritmische oefeningen, het effectieve begeleiden van een solist, of om een vorm van samenspel waar iedereen (nog meer) rekening houdt met de partijen van de andere muzikanten.

Als je geïnteresseerd bent in een vrijblijvende afspraak, neem dan contact met mij op:
mathiasguitar@gmail.com

No comments:

Post a Comment